Produktkatalog

Toupa Of Khampas Kennel(Passionate)
Toupa Of Khampas Kennel(Passionate)Förstora bild
Toupa Of Khampas Kennel(Passionate)
Toupa
 
Tillbaka

Tack Margareta Sundqvist/A-mas Kennel för att du såg till att min dröm blev sann!! Kan inte tacka dig nog!!

IMPORTERAD FRÅN TIBET
född:
2006-02-27
reg.nr: S67045/2009 
Ägare: Kennel Zelandonis
valpkullar:

färg: vit & svart*
HD: grad A
ögonlysning:
2010-02-19, resultat: UA

IMG_0060
DSC_0140C:UsersBeritPictures1-09-18 Annie,babmo Greta Garbo, ToupaHundar 2011IMGP1343

D:BilderTibethundarIMG_0100

 D:BilderTibethundarDSCN3338

S67045/2009
Tuopa
of Khampa
Kennel

 

 

Fader: Från Tibet/okändtibetflagga

 

 

Moder: Från Tibet/okändtibetflagga

 

De Första kortet är taget av kia och det är år 2011. De 2 Kortet är när Toupa var i karatän i Kina i 6 månader hoss Jack. De 3 Kortet är när vi fan henne i Tibet.

Historien om hur Toupa kom till oss.

Ja det har varit en resa med letande och väntan, innan vi äntligen fick hem Toupa från Tibet!

Först vill jag tala om hur detta kunde bli min verklighet från en dröm jag hade.
Jag fick reda på att Margareta Sundqvist var med och köpte en hane från Tibet när dom var där på semester tillsammans med Anna Lorenzon och Primoz Peer. Det var Kanze.
Sedan fick jag reda på att en av Margaretas tikar som jag fullkomligt var slav för väntade valpar med Kanze. När valparna kom var jag inne och tittade på hennes hemsida varje dag. Jag var fullkomligt betuttad i den vita hanen (Athowa). Efter mycket om och men så vågade jag kontakta Margareta om jag hade en möjlighet att få köpa honom. Och det fick jag. När A-Mas A-Tho-Wa Kanze kom hem till oss blev det aldrig mer som förut! Intresset för hundar som kom direkt från Tibet hade startat.
Jag hade pratat med Margareta om att jag ville köpa en hund från Tibet. Nu började letandet. Jag fick också möjligheten att följa Margareta ner till Slovenien och träffa Kanze och vara med när hon parade sina två tikar. Och så blev väntan lång på att jag kanske skulle få en tik valp från Mary (som är helt underbar). Intresset blev bara värre när Babmo kom till oss. Som också är ett Kanze barn.
Utan Margareta Sundqvist hade detta ALDRIG blivit av att våran dröm blev besannad!!
Å vilket jobb detta har varit både för mig, Margareta och Jack som hjälpte oss i Tibet att leta efter Toupa. Hur mycket nervositet det har varit! Och dom krav som Jack hade på sig att hitta en tik som skulle uppfylla mina krav (mentalitet, typ osv).
När Jack var i Tibet letade han också efter en hane åt Viktoria, han hittade Sunda. Lyckan var gjord! Men väntan!! Den var oändlig! Allt jobb att hitta rätt typer kan nog ingen förstå som inte har varit med!
Margaretas tålamod och hjälp kan inte mätas med något i världen! Hennes kunskap som hon har hade vi inte kunnat vara utan! Tänk om denna kvinna kunde skriva en bok om det hon visste om Tibethundar och Dr Grieg. Det får vi hoppas att hon gör en dag.
Så var det dags att leta efter någon som var villig att ha hundarna i

Finland. Paula Forsbacka, kennel Lövskärs kunde ta in dom till sig. Hon köpte en Tibet hane av Jack i samma veva. Tänk nu skulle de till Finland och allt skulle stämma med flyg och resan för hundarna från Kina till Finland. Tänk de landade i Finland och allt var ok! Paula och hennes man har gjort ett stort jobb med både Sunda och Toupa. Det kommer vi alltid att vara tacksamma för! De fick bo hos dem i 4 månader. Nu var det dags att hämta hundarna till Sverige. Nå, alltid ska allt bli krångligt innan man ska göra något som man väntat på. Viktorias bil gick sönder! Kan ni tänka er… :) Viktorias man Lasse har en fantastisk bror som heter Niklas och han såg till att det blev ett helt gäng som jobbade med bilen hela lördagen när vi var på stora Stockholm och ställde ut hundar. Men den gick inte att laga i tid. Så Lasses bror lånade ut en bil till oss. TACK!!! Så kom den dagen vi skulle ta båten till Finland. Först under resan från Viktoria så kändes det inte så märkvärdigt. Men när vi skulle åka och ställa oss i kön med bilen! ÅÅÅÅÅÅÅ då kom känslan på oss bägge två, det bara pirrade i våra magar och på mig så reste sig håren på kroppen. Jag tror att det var så med Viktoria också. NU var vi på väg att få hem våra hundar!!! Resan upp till Paula var lång... Men vi upplevde det inte så. Så kom vi hem till Paula och hon hämtade Sunda och Toupa så vi fick träffa dem ute först. Vi gick in och jag såg bara Toupa. Tårarna var nära! Och all tacksamhet till alla som har lagt ner så mycket jobb på att hjälpa oss kan inte beskrivas!!!! Dagen efter bar det hemåt. Nu hade vi två hundar i bilen som hade stått i kättingar i Tibet och levt ute hela sina liv. Som hade bott hos Jack i Kina och rest till Finland och sedan kom två främlingar och bara tog dom från det som var deras trygghet. Arbetet började med att skapa ett förtroende. Och vad hade vi för hundar med oss?? Vi visste inte… Hur var mentaliteten?? Bra vad vi såg till en början med. De såg bättre ut än vad vi hade trott!! Vi kom hem till Sverige och resan hem till mig kändes konstig. Nu skulle vi sära på dessa två. De hade levt ihop över ett år och hade tryggheten i varandra. Det kändes fruktansvärt. Men så var bistra sanningen. Viktoria hade kört i över 170 mil och knappt sovit, så nu var hon helt slut när vi kom hem till oss. Men hon valde att åka hem direkt.

Tack Viktoria!! Att du orkade köra hela vägen! Jag kommer att ge mer info om Toupas personlighet framöver, men än så länge kan jag tala om att hon är en stabil fröken. Hon älskar att leka med alla hundar. De barn hon har träffat tycker hon om. Det tar ett tag för henne att acceptera nya personer (vuxna). Men när hon en gång vet vilka de är så är allt ok. Hon skäller bara på dem första gången och tyr sig till mig eller Allan. Sova i en säng hade hon aldrig varit med om. Ni kan tänka er :) Hon tyr sig till mig och ska ligga mycket nära. Hela hund flocken har accepterat henne från första stund och hon har bara flytit in. Detta är för bra för att vara sant! Nu är hon här! Tack än en gång till: MARGARETA SUNDQVIST!!! Som jag tror också kände en nervositet över att allt skulle bli bra. och JACK och Paula Forsbacka!!!

Hälsningar Berit Edlund